LORD

Več o Lordu lahko prebereš tukaj

"Vsi psi imajo nekaj skupnega: srce, polno ljubezni."

avtor neznan

ZIGGY

Serbus, jaz sem Ziggy, v avstrijskem Gradcu rojena čistokrvna Mariborčanka! No, v resnici sem (z)mešanka med dalmatincem in ameriškim staffordom. Moja mami, staffordka po imenu Iccy, je Februarja 2020 skotila kar 7 črnih in 4 bele male kepice, katerim so se v prvem mesecu življenja na kožuščkih narisale črne pike. Ena iz med teh kepic sem bila jaz! In tako že od aprila 2020 pestrim dneve in včasih sivim lase svoji novi, človeški mami. Kaj hitro sva ugotovili, da se najbolj zabavam med kosilom, med treningom poslušnosti in v učenju novih trikcev, le-teh obvladam že približno petnajst! Zelo rada pa uporabljam tudi svoj nosek, zato je ena izmed mojih najljubših zaposlitev šnofkanje in iskanje hrane ali igrače. Včasih se odpravim tudi na kak izlet, kjer vedno neizmerno uživam, čeprav bolj malo spim. Če želiš o mojih dogodivščinah vedeti še več, ali pa videti še kakšno mojo slikico, me obišči na Instagram profilu.

NAJLJUBŠA AKTIVNOST

3 BESEDE, KI ME OPISUJEJO

ŠNOFKANJE

POŽREŠNA, PAMETNA, NEMIRNA

VZDEVKI

INSTAGRAM

ZIGIJA, ZIGSTER, ZIGIMIGI, CHONK

MARLEY

Kužki obstajajo, da pokažejo ljudem kako zelo lahko je imeti nekoga rad!

Sem Marley, black tri-color Border Collie in septembra bom dopolnil 3 leta. Spadam v delovno linijo, ki je znana po svoji krajši dlaki, manj medvedkastemu videzu, izrazitemu nagonu, hiperaktivnosti in izjemni agilnosti. Po naravi smo bolj delovni, nemirni, hitreje odzivni kužki in imamo močneje izražen pašni nagon, zato vedno poskrbim, da so vse moje “človeške ovčke” zmeraj na kupu. Na Instagramu me lahko spremljate na profilu @marleyplaninc, kjer lahko zasledite, kako dobro se znajdem tudi v hribovskem in gorskem svetu, ki ju resnično obožujem. Kar pa še obožujem sta žogica in frizbi, s svojimi skoki in preciznim lovljenje pa navdušim prav vsakega. Moj življenjski moto je: Kužki obstajajo, da pokažejo ljudem kako zelo lahko je imeti nekoga rad!

NAJLJUBŠA AKTIVNOST

3 BESEDE, KI ME OPISUJEJO

FRIZBI

PAMETEN, PREBRISAN, LJUBEZNIV

VZDEVKI

INSTAGRAM

MARLA, MARČO, MARLIKA, PINKO, ČANO

SURI IN SPIRIT

Spirit – na sliki levo
Suri – na sliki desno

Suri je 3 leta stara psička, pasme border collie, ki na polno uživa svoje pasje življenje v družbi svoje človeške družine in mlajšega brata Spirita. Suri je v svojih 3 letih doživela in preizkusila že veliko stvari. Uspešno je končala pasjo šolo, zaključila 5 stopenj tečaja trikcev iz Anglije, kjer se je do sedaj naučila okoli 50 različnih trikov, trenirala je pasji šport rally obedience in pašnjo, na koncu pa se je “ustalila” pri treningu mantrailinga in delu kot terapevtski pes. Poleg vsega “dela” pa uživa na vsakodnevnih sprehodih po okoliških gozdovih, na različnih enodnevnih izletih po Sloveniji in bližnji okolici in na daljših potovanjih po Evropi.

Spirit je prav tako pasme border coli, star pa je 8 mesecev. Karakterno izjemno prijazen in umirjen kuža, ki obožuje čohanje. Tudi on pridno obiskuje pasjo šolo in se uči trikcev, prav tako pa tudi že od malega trenira mantrailing. Glede na čudovit karakter, bo najverjetneje šel tudi po stopinjah svoje starejše sestre in postal terapevtski pes. Tudi on poleg vsega tega uživa na sprehodih, izletih, bil pa je tudi že na večdnevnem potovanju z avtodomom.
Življenje z njima res zahteva kar nekaj prilagajanja, ampak si življenja brez njiju ne predstavljamo.

NAJLJUBŠA AKTIVNOST

3 BESEDE, KI ME OPISUJEJO

SURI: sprehodi, mantrailing
SPIRIT: igra, sprehodi

SURI: pametna, samozadostna, fina dama
SPIRIT: pameten, ljubezniv, cartljiv

VZDEVKI

INSTAGRAM

SURI: Surika, Surča, žaba, miška
SPIRIT: Spiritko, lump, pikec